• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Rola magnezu w diecie

Dieta kapuściana polega na tym, że do jadłospisu codziennego dodaje się wielką ilość warzyw. Warzywa to bardzo bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To właśnie dzięki ich spożyciu, jelita się oczyszczają, nadmiar kilogramów maleje oraz człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na braki białka oraz wapnia, których człowiek też pragnie, a nie ma ich w warzywach – przetestuj błonnik z ananasem + cla. Kluczowym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, głównie kapusty włoskiej. Wolno ją jeść bez ograniczeń. Do tego wypada pić dużo mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie można, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest niedozwolny. Towary zbożowe oraz mleczne wolno jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to na ogół 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, niezwykle chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Prócz tego bogata jest w błonnik, który ma gigantyczne znaczenie dla odchudzania i zdrowia.

1. Kliknij i zobacz

2. Przeczytaj więcej

3. Czytaj dalej

4. Dowiedz się więcej

5. Przeczytaj więcej

Comments are closed.