• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Rola przedsiębiorczości społecznej w redukcji nierówności społecznych.

Ażeby wydedukować, czym jest wino, trzeba rozróżnić skład jego detalów, gdy jest winogronem, sokiem z winogron a w następnej kolejności winem. Sok z gron przed fermentacją składa się głównie z wody i cukrów, a też z kwasów i innych substancji syntetycznych w mniejszej ilości, które są obowiązkowe za kategoryczny skład wina. Fermentacja alkoholowa przekształca gigantyczną część węglowodanów z soku z winogron w trunek etylowy, niemniej jednak zostawia inne interesujące relacje, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, które są aktualne w mniejszym stopniu, dają przeświadczony zakres degustacji wina, tak jak oraz obecność garbników, jakie odnajdują się w skórce winogron i można je uważać za naturalny konserwant, jaki pozwala winom starzeć się więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne detale dodaje się do wina w sposób sztuczny oraz składają się na to, co nazywa się dodatkami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), farmaceutyków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).

1. Kontakt

2. O nas

3. Triki

4. Wskazówki

5. Tutoriale

Categories: Biznes

Comments are closed.